Sjane Marie Koppers

1. Wie ben je?

Ik ben Sjane-Marie Koppers, 53 jaar geleden geboren in Achthoven, een gehucht tussen De Meern en Montfoort. Aan mijn jeugd bewaar ik goede herinneringen: veel vrijheid, uitzicht op de polders, de Hollandsche IJssel en door weer en wind naar school fietsen.

Na mijn studie in Eindhoven kreeg ik mijn eerste baan bij de Bijenkorf in De Meern. Gouda lag prachtig centraal en daarom ben ik 25 jaar geleden naar Bloemendaal in Gouda verhuisd. Nu woon ik met mijn man, zoon en dochter aan de Turfmarkt in het centrum. In mijn vrije tijd roei ik graag en samen met mijn dochter verzorgen en rijden we een pony.

2. Wat drijft je in je dagelijkse leven (waar word je warm van)?

Sinds 2000 werk ik als interim manager in de Logistiek. Dat betekent dat je komt en ook weer gaat, maar dan ook iets achter laat waar anderen mee verder kunnen. Ik houd ervan om mij te verdiepen in verschillende onderwerpen, in wat mensen vinden. En dan op zoek naar de beste ideeën om zaken te verbeteren.

Na de verkiezingen in 2014, ben ik gestart als burgerraadslid op het Sociaal Domein. Begin 2015 werd ik vrijwilliger in de schuldhulpverlening, in eerste instantie om te ondervinden wat er nu precies gebeurde als je in de schulden zit. Na bijna 3 jaar  heb ik besloten om nu eens niet te komen en te gaan, maar dit werk te blijven doen. Ik krijg echt heel veel energie wanneer ik mensen met schulden kan helpen. Maar, wat moet er nog veel gebeuren om te zorgen dat mensen niet of snel uit de schulden komen.

Ik wil als Raadslid in nog veel meer in de onderwerpen van het Sociaal Domein verdiepen. En dan niet alleen door rapporten lezen, maar ook echt meekijken, net zoals bij de Schuldhulpverlening. Dat zorgt ervoor dat we dat in de Raad de juiste snaar kunnen raken.

3. Waarom wil je je inzetten met Gouda Positief voor de lokale politiek?

Praatjes vullen geen gaatjes! In mijn werk gaat het er vooral om dat je wat bereikt,  op een open en constructieve manier samen met anderen. Ik zou dit ook wat meer in de politiek willen zien, niet alleen een probleem benoemen maar ook zorgen dat we er wat aan gaan doen. Met respect voor ieders achtergrond, opvattingen en ideeën, gezamenlijk werken aan een mooier, beter en succesvoller Gouda voor iedereen.

4. Waar ga jij je, wanneer je in de raad wordt verkozen, speciaal voor inzetten? (wat is jouw aandachtsgebied)

Mijn aandachtsgebieden zijn participatie, armoede en schuldhulpverlening. En ik volg uiteraard ook, als partner van een kunstschilder, de culturele activiteiten in Gouda.