Rachid Karkache

1. Wie ben je?

Ik ben Rachid Karkache, inmiddels 50 jaar oud, gelukkig getrouwd en 4 kinderen. Ik werk als ambtenaar bij de Douane Schiphol passagiers. Ik ben lid van OR Douane Nederland en werk als consulent/ belangenbehartiger bij de vakbond NCF. Ik mijn vrij tijd probeer sport ik graag en ben graag in contact met mensen in de stad.

2. Wat drijft je in je dagelijkse leven (waar word je warm van)?

Ik merk dat verschillende bevolkingsgroepen in de stad leven nog steeds langs elkaar heen en dat is niet goed voor de imago van stad Gouda. Ik heb wel eens bijeenkomsten geregeld waarbij verschillende bevolkingsgroeten( kerken en Moskeen)  bij elkaar komen en met elkaar over divers thema’s discussieren. We moeten weer in dialoog blijven, elkaar aanspreken en samen met oplossingen komen. Dit allemaal komt ten goede aan de imago van onze mooi Gouda.

Ik ga weer met hart en ziel me inzetten voor onze mooi stad. In de afgelopen 4 jaar heb ik mij hard ingezet voor meer veiligheid in de stad, voor minder inbraken en meer politie op straat. Wij hebben in de raad vaak aangegeven voor het nemen van  harde maatregelen met betrekking criminaliteit gedrag. Ik wil graag samen met  de bewoners aan de slag om onze doelstellingen te bereiken. Gouda is een mooi en leuke stad om in te wonen en wil ik het graag zo houden.

3. Waarom wil je je inzetten met Gouda Positief voor de lokale politiek?

Praatjes vullen geen gaatjes! In mijn werk gaat het er vooral om dat je wat bereikt, op een open en constructieve manier samen met anderen. Ik zou dit ook wat meer in de politiek willen zien, niet alleen een probleem benoemen maar ook zorgen dat we er wat aan gaan doen. Met respect voor ieders achtergrond, opvattingen en ideeën, gezamenlijk werken aan een mooier, beter en succesvoller Gouda voor iedereen.

4. Waar ga jij je, wanneer je in de raad wordt verkozen, speciaal voor inzetten? (wat is jouw aandachtsgebied)

Mijn aandachtsgebieden zijn veiligheid, dialoog aangaan met verschillende bevolkingsgroep. Ik wil me graag inzetten tegen discriminatie en werkloosheid in de stad.