Jan de Laat

1. Wie ben je?

Ik ben Jan de Laat, 56 jaar jong, ik ben getrouwd en vader van 2 dochters en een zoon die alle drie op de middelbare school zitten. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen, motorrijden, filosofie, sporten, reizen en Spaans praten.

Ik woon 16 jaar in Gouda in de wijk Bloemendaal en geniet erg van onze stad. Ik ga graag naar het centrum om een wijntje te drinken, maar ik wil de laatste tijd wat gezonder worden dus ik laat de bitterballen nu wat vaker staan.

2. Wat drijft je in je dagelijkse leven (waar word je warm van)?

Ik ben nu wethouder en wordt echt warm van het werken aan een beter Gouda met kansen voor iedereen die wat wil doen. Dat de stad financieel veel gezonder is, de OZB naar beneden is, dat er een goede samenwerking is met onze ondernemers, met collega’s in de regio: dat alles geeft mij veel energie. Als bijzonder project ben ik supergemotiveerd om de Franse ICT-universiteit Supinfo naar Gouda te halen: dat geeft onze economie een enorme oppepper maar biedt ook echt aan jonge mensen een grote kans op een mooie toekomst. En het zal van Gouda een echte studentenstad maken en dat willen we met zijn allen al heel lang.

En voor mij is ook heel belangrijk dat we verder bouwen aan Gouda waar echt plaats is voor iedereen die wat van het leven wil maken.

3. Waarom wil je je inzetten met Gouda Positief voor de lokale politiek?

Gouda Positief is dé partij die het gewoon doet! In de politiek wordt veel gepraat, worden allerlei droombeelden gepredikt die vaak in idealen blijven hangen. Wij zijn een partij die dromen omzetten in daden. Veel partijen roepen nu dezelfde dingen die wij als eerste benoemden, zoals de schulden naar beneden, een gezonde stad, enzovoorts. Maar wij zijn in staat gebleken om echt het verschil te maken en vanuit onze Goudse wortels als lokale partij vooruitgang te boeken. En daarmee kansen te bieden aan iedereen, of het nou gaat om ondernemers, mensen met schulden, voor de zorgbehoefte of kansen op banen: wij gaan daarmee echt aan de slag. Voor mij is dit alles heel erg de moeite waard.

4. Waar ga jij je, wanneer je in de raad wordt verkozen, speciaal voor inzetten? (wat is jouw aandachtsgebied)

Mijn aandachtsgebieden zijn natuurlijk financiën en economie. Maar ook bestuurlijk toezicht op het college.  En het benoemen van kansen voor iedereen en zorgen dat die in resultaten worden omgezet. Banen, goede zorg, een betere financiële positie, kansen pakken: dat gaan we onze inwoners bieden en ik ga me daar maximaal voor inzetten!