Gouda Positief en Gemeentebelangen Gouda samen de verkiezingen in

GBG     logo_gouda_positief_site

De lokale partijen Gouda Positief en Gemeentebelangen Gouda zullen met een gecombineerde kandidatenlijst aan de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad meedoen. De afgelopen vier jaar zijn de fracties in de gemeenteraad naar elkaar toe gegroeid. Ook in gesprekken met de besturen van beide partijen werd duidelijk dat de visie op Gouda en de programma’s niet veel van elkaar verschillen. Daarop hebben beide partijen besloten een einde te willen maken aan de versnippering van de lokale politieke partijen in Gouda. Hierdoor ontstaat een sterk lokaal alternatief tegenover het blok landelijke partijen in Gouda.

 

Johan Weeber, fractievoorzitter van Gouda Positief: “We zijn erg blij met deze samenwerking! We zijn een lokale partij, voor alle Gouwenaars die vinden dat het bestuur van de stad voor verbetering vatbaar is. De afgelopen jaren hebben wij als fractie naar volle tevredenheid nauw samengewerkt met GBG en wij denken over een groot aantal zaken hetzelfde. Met onze gecombineerde kandidatenlijst vertegenwoordigen wij nog bredere lagen van de bevolking.”

 

Jan de Koning, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Gouda: “We juichen een gecombineerde kandidatenlijst toe. Daarnaast willen wij met een gezamenlijk optreden verdere versnippering van de Goudse politiek voorkomen. Het is voor de inwoners en ondernemers in Gouda niet moeilijk meer om te kiezen voor een echte lokale partij die opkomt voor de belangen van Gouda.”

 

Beide fractievoorzitters zijn van mening dat, wanneer de kiezers bij de gemeenteraadsverkiezing op 19 maart 2014 laten blijken deze ontwikkeling een goede stap in de lokale politiek te vinden, beide partijen dan zullen fuseren tot een lokale partij.

 

De kieslijst van Gouda Positief/Gemeentebelangen Gouda met meer dan 25 lokale kandidaten zal op 3 februari 2014 bij de gemeente aangeleverd worden. In de bijlage vind u meer informatie over de kandidaten. Op 28 januari om 20:00 zal een bijeenkomst worden gehouden in het Huis van de Stad om bovenstaande te presenteren aan pers en belangstellenden.