Fractie en bestuur

De fractie van Gouda Positief

Sjane Marie Koppers Jan de Laat
+31 6 20 74 32 46
+31 6 24 85 69 69
Raadslid
Ik ben Sjane-Marie Koppers, 59 jaar, moeder van twee kinderen en werkzaam bij de netbeheerder Stedin. Sinds 1993 woon ik met veel plezier in Gouda. Eerst in Bloemendaal en vanaf 1997 in ons mooie centrum. Sinds 10 jaar ben ik actief betrokken bij Gouda Positief, eerst als (burger)raadslid en sinds september 2021 fractievoorzitter van Gouda Positief. Een erebaan. Binnen de partij ben ik vooral bezig voor mensen die leven in armoede en met schulden. Vooral het voorkomen hiervan, sneller handelen, denken in mogelijkheden, minder bureaucratie maar vooral eerst luisteren naar mensen. Ik geloof dat er meer mogelijk is wanneer we Gouwenaren meer ruimte geven om met de gemeente en raad van Gouda een bruisende en bloeiende stad te maken. Mijn naam is Jan de Laat, 62 jaar oud, getrouwd en vader van 3 kinderen. Ik ben ondernemer, o.a. van de ICT Praktijk Academie waardoor mensen perspectief op werk krijgen. Hobby’s zijn motorrijden, gitaarspelen, reizen, uit eten gaan en blijven leren. Nu 14 jaar actief bij Gouda Positief waarvan 4 jaar als wethouder. Mijn aandachtsgebieden zijn onder meer de financiën: ik ben zeer tegen het almaar grotere schulden maken en de belasting verhogen wat de landelijke partijen normaal vinden in het college.  En ik vind dat de verstikkende regels moeten worden verlaten om mensen echt kans op werk te bieden.

Wim Schmidt Rachid Karkache
+31 6 20 60 79 46
+31 6 81 38 66 91
Raadslid Raadslid
Mijn naam is Wim Schmidt geboren in Roosendaal Noord Brabant. Samen met mijn vrouw woon ik inmiddels 43 jaar in Gouda. Voor vele Gouwenaars ben ik bekend als filiaalmanager bij Albert Heijn ben dat geweest in alle drie de vestigingen in Gouda. Inmiddels gepensioneerd en zet mij vanaf 2010 met hart en ziel in voor Gouda via Gouda Positief. Daarnaast ben ik voorzitter van een bewonerscommissie en doe ik vrijwilligerswerk voor mensen die administratieve hulp nodig hebben. Ik let graag op de financiële kleintjes. Ook voor de stad Gouda. Rachid Karkache, 54 jaar, gehuwd. Werkzaam bij het Ministerie van financiën, afdeling douane Schiphol. Ik ben al heel lang lid van de ondernemingsraad douane Nederland. Ook ben ik belangenbehartiger voor de NCF-vakbond binnen het Ministerie. Ik zit nu bijna 10 jaar in de raad en zet me in voor een leefbaar en veilig Gouda. Mijn portefeuilles zijn veiligheid en ondermijning, daarnaast probeer ik de verbinding te zoeken tussen de verschillende culturen die onze stad rijk is! Ik wil me nog inzetten voor mensen die buiten de boot vallen met betrekking tot = stages, werk enzovoorts. Het niet beschikbaar stellen van stages voor jongeren met een verschillende etniciteit is een groter wordend probleem de laatste jaren.

Het bestuur van Gouda Positief

 • Ernst van Koert, voorzitter
 • Serge van de Beek, secretaris
 • Darsia Bruins, penningmeester
 • Geertruida den Hollander, bijzondere projecten

Kieslijst Gouda Positief 2022

 1. Sjane Marie Koppers
 2. Jan de Laat
 3. Wim Schmidt
 4. Rachid Karkache
 5. Marjolijn Rispens
 6. Anna Mandemaker
 7. Edward Clarenbach
 8. Darsia Bruins
 9. Cora Kombrink
 10. Jitske Janmaat
 11. Ernst van Koert
 12. Feikje Wittermans
 13. Jan Willem Eelkman Rooda
 14. Johan Weeber